Likér s přídavkem vajec (většína rodinných receptů, může obsahovat mléko, kondenzované mléko, smetanu a jiné mléčné výrobky).
Likér s přídavkem vajec je lihovina aromatizovaná nebo nearomatizovaná, získaná z lihu zemědělského původu, destilátu nebo pálenky, přičemž charakteristickými složkami této lihoviny jsou jakostní vaječný žloutek, vaječný bílek a cukr nebo med. Obsah cukru nebo medu musí být nejméně 150 g na litr, vyjádřeno v invertním cukru. Obsah žloutku musí být nejméně 70 gramů na litr konečného výrobku.
Minimální obsah ethanolu (alkoholu) v likéru s přídavkem vajec je 15 % objemových.
Při výrobě likéru s přídavkem vajec mohou být použity výhradně přírodní aromatické látky a aromatické
přípravky, jak jsou definovány v čl. 1 odst. 2 písm. b) bodě i) a písm. c) směrnice 88/388/EHS.