Recept na likér je z knihy od Dumkové Hanny, Česká Kuchařka z roku 1883. Recept je v nezměněné podobě.
Višňovka
Kilogram višní se vypere, dají do sklenice střídavě vrstva višní, pak několik zrnek nového koření, skořice, hřebíčku, pomerančové nebo citronové kůry, cukru dle potřeby, a nalije se na ně dobré kořalky nebo vodou rozpuštěného líhu, uzavře se, postaví se va výsluní. Pak se tekutina slije a precedí._ Na višně může ještě dvakráte lihu nebo kořalky nalito býti.
Višňovka - jiný způsob
Vyzrálé, očistěné višně zbaví se stopek, dají do velkých lahví.
Vždy na vrstvu višní dá se rozmanité koření, jako hřebíček, pepř, nové koření, taktéž i citronová a pomerančová kůra, dodně cukru, na vše pak se naleje dobrá samožitná kořalka.
Láhev jen čistým plátnem na hrdle obvázaná nechává se po nějaký čas na slunci, potom višňovka se do zvláštních lahví slejvá a pevně zadělává, by nevičichla.
Poznámka: Dobrá samožitná kořalka uvedená v textu může být v tomto případě nahrazena naředěným konzumním lihem o 50 % objemových alkoholu. Na každý litr pálenky či lihu dejte ideálně 100 až 150 gramů cukru.